Εκπαιδευτική Ομάδα

 

Σταλίκας Αναστάσιος, Ph.D.

Ο Δρ. Αναστάσιος Σταλίκας είναι ο ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας. Διαθέτει μακρά διδακτική εμπειρία έχοντας διατελέσει Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ, στο Πανεπιστήμιο της Ottawa, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Από το 1998 εργάζεται ως Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών & Κοινωνικών Επιστημών. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται θέματα κλινικής, συμβουλευτικής, οργανωτικής και οικονομικής Ψυχολογίας ενώ ειδικεύεται σε ζητήματα μεθοδολογίας έρευνας και στατιστικής. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό πρωτότυπων επιστημονικών εργασιών σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια και περιοδικά. Είναι συγγραφέας επιστημονικών βιβλίων με επίκεντρο την Κλινική και Συμβουλευτική Ψυχολογία. Διδάσκει επίσης στο Δίπλωμα Θετικής Ψυχολογίας της ΕΕΘΕΨΥ.

Γαλανάκης Μιχάλης, Ph.D.

Ο κος Γαλανάκης Μιχάλης είναι Διδάκτωρ Οργανωτικής Ψυχολογίας. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας. Εντός των ερευνητικών του ενδιαφερόντων βρίσκονται το εργασιακό στρες, η ομαδική αποτελεσματικότητα, η κινητοποίηση, η επαγγελματική ικανοποίηση και η εργασιακή συμπεριφορά. Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια ψυχολογίας και έχει δημοσιεύσει πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Μυτσκίδου Πασχαλιά, Ph.D.

Η Δρ. Πασχαλιά Μυτσκίδου σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Είναι Διδάκτορας Κλινικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 1996 ασκεί ιδιωτικά το έργο του Ψυχολόγου ενώ είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και μέλος του European Associaton for Behavioural and Cognitive Therapies, της Ελληνικής Εταιρείας και του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, των Κλάδων Κλινικής και Θετικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας. Με πολυετή θεραπευτική εμπειρία στην αντιμετώπιση των Αγχωδών Διαταραχών, υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθηνών ενώ εξακολουθεί να συνεργάζεται με τη Μονάδα Θεραπείας Συμπεριφοράς του ΚΨΥ, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) και το Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς όπου διδάσκει και ασκεί εποπτεία. Το συγγραφικό της έργο αφορά κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους και άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και το ρόλο των θετικών συναισθημάτων στην ψυχοθεραπεία. Το πρώτο ατομικό της έργο με τίτλο «Εγώ και οι άλλοι: Κοινωνικές δυσκολίες και φόβοι και η αντιμετώπισή τους» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σιδέρη.

Μερτίκα Αντιγόνη, Ph.D. - Μέλος

Η Αντιγόνη Μερτίκα είναι ιδρυτικό Μέλος της ΕΕΘΕΨΥ, μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας και υπεύθυνη για το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΕΘΕΨΥ. Σπούδασε ψυχολογία στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, είναι διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Συμβουλευτική και Οργανωτική Ψυχολογία. Είναι πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια Gestalt και εργάζεται κλινικά από το 2003 ιδιωτικά και σε δημόσιους φορείς. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει επιστημονικά άρθρα και συμμετοχές σε συλλογικά έργα ενώ έχει συγγράψει μαζί με τον κ. Σταλίκα το βιβλίο «Θέματα Ψυχοθεραπείας: Η Θεραπευτική Συμμαχία» (2004). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα ποικίλουν από τη διερεύνηση της διαδικασίας της ψυχοθεραπείας, θέματα φύλου και έμφυλων διαφορών, την κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με σοβαρές ψυχικές νόσους, τη συμβουλευτική στήριξη οικογενειών με παιδιά με ΔΑΦ και, φυσικά, τη Θετική Ψυχολογία και τις εφαρμογές της στην ψυχοθεραπεία και την ανατροφή των παιδιών.

Γιωτσίδη Βασιλική, Ph.D.

Η Βασιλική Γιωτσίδη είναι διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στην Ψυχοδυναμική / Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική. Σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και στον Κοινωνικό Αποκλεισμό & Μειονότητες. Είναι ιδρυτικό μέλος της ΕΕΘΕΨΥ και εκπαιδεύτρια στο Δίπλωμα Θετικής Ψυχολογίας σε θέματα που αφορούν τη θετική διαπαιδαγώγηση και τις σχέσεις γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών, το νόημα ζωής και τη ροή. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στην Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), όπου διδάσκει Συμβουλευτική Ψυχολογία, Αναπτυξιακή και Εκπαιδευτική Ψυχολογία και Προσωπική Ανάπτυξη. Τα τελευταία είκοσι έτη παρέχει ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική ενηλίκων, γονέων και εφήβων και έχει εργαστεί στη Μονάδα Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων, στο ΨΝΑ «Δρομοκαϊτειο», και ιδιωτικά. Έχει διατελέσει εμπειρογνώμων σε ευρωπαϊκές ομάδες ειδικών σε θέματα αξιολόγησης πρόληψης, θεραπείας και ποιότητας υπηρεσιών ως Επιστημονικά Υπεύθυνη Τομέα στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), ενώ από το 2000 συνεργάζεται με την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (ΕΚΨ&ΨΥ). Συμμετέχει συστηματικά σε επιστημονικές δημοσιεύσεις και συνέδρια και είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η αντίσταση στην ψυχοθεραπεία».

Καρακασίδου Ειρήνη, M.Sc, Ph.D.c.

Η κ. Ειρήνη Καρακασίδου είναι ψυχολόγος-αθλητική ψυχολόγος, υποψήφια διδάκτωρ ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημιο. Είναι μέλος της ΕΕΘΕΨΥ και εκπαιδεύτρια στο ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Δίπλωμα στη Θετική Ψυχολογία». Διδάσκει αθλητική ψυχολογία, θετική ψυχολογία και μεθοδολογία της έρευνας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο κομμάτι τόσο της θετικής όσο και της αθλητικής ψυχολογίας, όπως επίσης και στην κατασκευή και προσαρμογή ψυχομετρικών εργαλείων. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση της στην συμπεριφοριστική προσέγγιση (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, ΕΠΙΨΥ), ενώ παράλληλα εκπαιδεύεται στην υπαρξιακή ψυχοθεραπεία (¨Γίγνεσθαι¨, Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας).

Λακιώτη Αγάθη, Ph.D.

Η Δρ. Αγάθη Λακιώτη είναι ιδρυτικό μέλος της ΕΕΘΕΨΥ και εκπαιδεύτρια στο ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της εταιρείας. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και ψυχολογία στην Αθήνα, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στην προσωποκεντρική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία και είναι διδάκτωρ κλινικής/ συμβουλευτικής ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στο coaching. Εργάζεται ιδιωτικά ως συμβουλευτική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και επόπτρια με άτομα και ομάδες, ενώ διεξάγει ομαδικές εκπαιδεύσεις και σεμινάρια για εταιρίες, οργανισμούς και το ευρύ κοινό. Διδάσκει θετική ψυχολογία, μεθοδολογία έρευνας, και δεοντολογία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας και στη διαδικασία και την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπείας.

Μπενέτου Άννυ, M.Sc., Ph.D.

Η Άννυ Μπενέτου είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Η διδακτορική της διατριβή εστίασε σε παρεμβάσεις για το Απολαμβάνειν και τη σύνδεση του με τα θετικά συναισθήματα και την ευτυχία. Εργάζεται ιδιωτικά από το 1998 ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος με άτομα και ομάδες. Έχει συνεργαστεί με πολλά πλαίσια στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Μέριμνα, Υπουργείο Παιδείας - ΙΔΕΚΕ, Council of Europe, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εκπαιδευτήρια Δούκα, OMEP κ.α) διοργανώνοντας ομιλίες, βιωματικά σεμινάρια και ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και θετικής ψυχολογίας. Από το 2008 είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο European Network for Positive Psychology Είναι εκπαιδεύτρια στο δίπλωμα θετικής ψυχολογίας της ΕΕΘΕΨΥ.

Πεζηρκιανίδης Χρήστος, M.Sc, Ph.D.c.

Ο κ. Πεζηρκιανίδης είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας του κ. Σταλίκα, ο οποίος είναι ο επόπτης καθηγητής της διδακτορικής του διατριβής. Οι ερευνητικές του προσπάθειες εστιάζονται στους τομείς της Θετικής Ψυχολογίας, της Συμβουλευτικής και της Ψυχομετρίας με εστίαση σε μεταβλητές σχετικές με τις φιλικές σχέσεις ενηλίκων, το ευ ζην, τα δυνατά στοιχεία του χαρακτήρα και την ανεργία. Συμμετέχει ως ερευνητής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EAGLES για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους και στο πρόγραμμα αναμόρφωσης του συστήματος επιλογής προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Easy Education

Η εκπαιδευτική ομάδα της Easy Education αποτελείται από ειδικά καταρτισμένο προσωπικό με πολυετή εμπειρία στην δια βίου μάθηση και μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά στις τηλεφωνικές γραμμές του κέντρου προς επίλυση αποριών, διευκρινήσεις σχετικά με το πρόγραμμα ή βοήθεια για την διεκπεραίωση των απαραίτητων εργασιών.

 

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ